!--
-->

Traian Basescu l-a injosit pe Dodon in public...

Traian Băsescu, fostul președinte al României, este în plin proces cu actualul șef de stat al Moldovei, Igor Dodon. Se dispută anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova.
UPDATE: Prima reacție a fostului președinte, Traian Băsescu:
“Nu am ce comenta. E decizia instanţei. S-a respins contestaţia noastră. Rămâne să mă sfătuiesc cu avocatul.”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la ieşirea din sala de judecată.
“Nu îmi este clar, dar e hotărârea instanţei şi trebuie respectată.Nu comentez decizia instanţei.”, a ma spus Băsescu.


Întrebat însă dacă se va muta în Republica Moldova pentru a-şi recăpăta cetăţenia, în cazul în care o va pierde, Băsescu a răspuns ironic: “În aceeaşi masură  în care cei 700.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova s-au mutat în România pentru cetăţenie. Şi domnul avocat al domnului Dodon a obţinut cetăţenie fără să stea 3 ani în România”.
Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, formațiunea care îl are în calitate de „președinte de onoare” pe Traian Băsescu „până la rezolvarea situației privind cetățenia moldovenească a acestuia”, a anunțat pe rețelele de socializare că va fi alături de președintele român la ședința de judecată pentru a-l „susține moral”, potrivit independent.md.
Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017. Atunci avocatul lui a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.
Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.
скачать dle 11.3
---
Add comment

Add comment

reload, if the code cannot be seen