!--
-->

HYPERMARKET NR 1 DIN CHIȘINĂU AMENDAT CU 287 000 LEI PENTRU VÎNZARE A PRODUSELOR CU TERMEN EXPIRATÎn R. Moldova funcţionează şase reţele mari de supermarketuri. Linella are cele mai multe magazine. Împreună cu Unimarket-ul, pe care firma care deţine brandul Linella l-a preluat în iulie 2014, acestea au nu mai puţin de 66 de magazine, 45 dintre ele în Chişinău, practic triplu faţă de următorul concurent de pe piaţă după numărul de magazine, Fidesco.

537-draganLinella – milionar cu afaceri în Rusia şi Italia

Magazinele Linella sunt deţinute de firma „Linella” SRL, fondată în octombrie 2001. Conform datelor de la Camera Înregistrării de Stat (CÎS), în prezent ea are un capital social de 22,3 milioane de lei şi trei fondatori: „Ducates Grup” SRL – 64,4%, Daniela Dragan – 30% şi Valeriu Tetelea – 5,5%. În 2012, aceasta a avut un venit din vânzări de 318 milioane de lei. Altă firmă, „Ducates Grup”, e fondată, în august 2006, de Tatiana Dragan. SRL-ul are un capital social de 11,1 milioane de lei şi a raportat, în 2012, un venit din vânzări de 28,3 milioane. Aceasta este înregistrată în satul Budăi, Teleneşti, localitatea de baştină a lui Vasile Dragan, omul care, prin intermediul soţiei (Tatiana) şi fiicei (Daniela), deţine, de fapt, magazinele Linella.
Dragan este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din R. Moldova. El deţine businessuri cu băuturi alcoolice atât în Moldova, unde are câteva fabrici de vinuri, cât şi în Rusia, unde deţine fabrica „Igristîe Vina”, lider al pieţei de vinuri spumante de acolo. În 2013, presa a scris că familia Dragan a preluat şi Vinăria Contarini din Italia. Vasile Dragan, prin intermediul membrilor familiei sale, dar în special prin intermediul „Ducates Grup” SRL, deţine şi Compania Carmez. În iulie 2014, acest SRL a preluat şi reţeaua Unimarket, gestionată acum de „Moldretail Group”, fondată de „Ducates Grup” SRL. Tot în 2014, firmele familiei Dragan au preluat şi spaţiile comerciale ale Companiei Stati-Market, care gestiona magazinele Pyaterochka. Vasile Dragan este naşul deputatului Anghel Agache.скачать dle 11.3
---
Add comment

Add comment

reload, if the code cannot be seen